Cursusaanbod

We bieden verschillende niveau’s aan in cursussen.

Basis

Voor beginners

Hoger

Binnenkort beschikbaar

Producer

Binnenkort beschikbaar

DJ Big Rob doet het voor.
DJ Academy Maastricht op TV

Basis skills cursus

Onze Basis skills cursus bestaat uit vier lessen van elk twee uur en wordt op diverse avonden gegeven vanaf 19:30 uur. In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Deel 1. Kennismaking en introductie.

In het eerste deel van de cursus wordt kennis gemaakt met elkaar en de apparatuur.

Deel 2.De techniek van het mixen (deel 1).

 

Onder de basistechnieken van het mixen vallen o.a. maten herkennen, snelheid, que’ing, timing en gain.

Deel 3: De techniek van het mixen (deel 2).

 

Er wordt ingegaan op de diepere lagen in muziek. Hoe bouw je een set op? Waarom werkt het ene nummer wel, maar het andere niet?

Deel 4: Speciale effecten, nummerkeuze en eindmix.

 

Wat is de toepasbaarheid en timing van speciale effecten? En hoe presenteer je jezelf?

Deel 5: Een live DJ mix maken.

 

Nummers worden voor het eerst live gemixt en opgenomen!

Veel gestelde vragen

Wie geeft de cursus?

De cursussen worden gegeven door een ervaren DJ: DJ Big Rob. Gespecialiseerd in Funk, Soul, Disco, Dance Classics, House, Urban, R&B, Rap, Reggaeton, Moombahton en Ragga/Dancehall music: hij laat al jaren de voetjes van de vloer gaan. Tegenwoordig is hij resident in Café Cliniq.com en op de 80ies en 90ies parties in Zuid-Limburg.

Is er een minimum- en maximumleeftijd?

Wij vinden dat iedereen die zichzelf uit wilt dagen, welkom is. Je bent nooit te oud (of te jong) om te leren!

Ik heb geen ervaring: ben ik welkom?

Natuurlijk! Onder onze cursisten zitten zeker mensen die al wat ervaring hebben in het draaien, maar er zijn er genoeg die nog nooit een draaitafel aan hebben geraakt! DJ Big Rob speelt in op deze kennis en past zijn lessen daarop aan. Voor beide groepen bieden wij een interessante en leerzame tijd.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepslessen worden gegeven in groepen van vijf cursisten. Daardoor kan onze docent maximale aandacht aan de cursisten schenken. In deze lessen wordt samen leren gepromoot. Ook komen presentatiemomenten aan bod. Natuurlijk zijn individuele lessen ook mogelijk voor meer gevorderde cursisten. Vraag ons ernaar!

Welke apparatuur wordt gebruikt?

De standaard-setup bestaat uit Pioneer CDJ2000’s en een Pioneer DJM900. Afhankelijk van het lespakket wordt daar andere apparatuur aan toegevoegd, zoals Technics platenspelers of effectapparatuur.

Wanneer start de volgende cursus?

Op welke dag de cursus plaats vindt, wordt afgesproken met de groep cursisten. Tussen 19:30 en 22:00 uur worden de cursussen gegeven. In de regel gaat, indien een klas gevormd kan worden, elke maand een nieuwe cursus van start. Neem contact met ons op voor de exacte data.

Wanneer en hoe dien ik te betalen?

Het cursusgeld bedraagt €295,- incl. BTW en verzekert je van een uitstekende basis als DJ. Je ontvangt van ons een officiële factuur. Het openstaande bedrag dient uiterlijk vier dagen voor de start van de cursus voldaan te zijn, anders mag niet gestart worden met de cursus.

Kan ik de Hoger en Producer cursussen niet bekijken?

Zowel de Hoger als de Producer cursus gaan binnenkort starten. De cursussen worden inhoudelijk nog ingevuld. Wil je aan deze cursussen deelnemen? Neem contact met ons op!

.

Kosten

De cursus wordt gegeven door DJ Big Rob, duurt in totaal 8 uur en kost voor cursisten slechts

€295,- incl. BTW
Meld je aan!

Een Pioneer DJ-set